Samtalsterapeut och depression

Det är en sak när man är nedstämdför att man har en anledning till det. För att man har sovit dåligt, för att man har bråkat med någon eller för att det är regnigt och tråkigt väder ute. Men om man är nedstämd trots att allting egentligen är bra, trots att man inte har någon som helst anledning till att vara nere, då kan det vara en depression. Då känns allting som skit trots att det egentligen är bra, men hjärtan plockar inte upp någonting positivt utan endast de negativa delarna,

Depression och nedstämdhet är lättare sagt än gjort att skaka av sig på egen hand. Många gånger så krävs det att man går till en samtalsterapeut och får hjälp med det. För att det är otroligt svårt själv där man ofta bara gräver ner sig djupare ju mer man tänker. Desto mer man tänker desto värre blir det. Men om man sitter och pratas med en samtalsterapeut så kan de guida ens tankar lite så att man ser både det negativa och positiva och även påverka det på ett sätt som underlättar allting betydligt.

Idag mår jag bra men när jag var yngre så hade jag för mycket med både skola och vänner så då var jag deprimerad och gick faktiskt och pratade med en samtalsterapeut hos PS Samtalsterapeut i Västerås. Och det gjorde den största av skillnaderna. Det var det som fick mig att komma upp på fötter igen och inse att livet faktiskt var värt att leva. Så man ska inte underskatta effekten en duktig samtalsterapeut kan ha på någon med depression.