En planering av tomten

Idag blir det ett blogginlägg som kommer handla om tomtplanering och vad det är. Jag kommer också prata om när vi skulle bygga vårt hus ville vi optimera tomten så mycket det gick, därför tog vi professionell hjälp med just tomtplanering i Sundsvall.

För att man ska kunna dra så mycket nytta av sin tomt som möjligt kan man lägga upp en tomtplanering. En tomtplanering kan göras av en tom tomt, innan man börjar bygga sitt hus. Det kan också göras på en tomt med ett redan befintligt hus.

Som ni kanske redan vet byggde vi vårt eget hus för ett tag sedan, det har tagit lång tid men är äntligen klart. Innan vi började bygga ville vi planera upp hela tomten, så att vi skulle veta vart huset skulle placeras för att få ut så mycket som möjligt av trädgården. På så sätt kunde vi veta vart altan och uteplats skulle placeras samt vart barnen skulle kunna leka, redan innan vi började bygga huset.

Till en början försökte vi lägga upp en tomtplanering själva, det gick helt okej men jag ska vara ärlig och säga att den var svår att tyda. Dessutom var det svårt för oss att veta exakt vilka proportioner saker och ting borde ha. Därför sökte vi upp ett företag som arbetar med tomtplanering i Sundsvall och därmed kunde hjälpa oss att lägga upp en bättre planering av tomten.

Det var verkligen behövligt att få den här typen av hjälp, vi märkte en stor skillnad från när vi själva försökte oss på planeringen av tomten. Planeringen blev 100 procent mer professionell och hjälpsam för det kommande bygget. Än idag är jag väldigt tacksam över det här företaget och den hjälpen vi fick av dem med tomtplanering i Sundsvall. Skulle vi behöva någon liknande hjälp i framtiden kommer vi helt klart vända oss till dem igen.